مقایسه عمل پی آر کی و لیزیک در چیست؟
لیزیک (LASIK) و پی آر کی (PRK) دو نوع عمل جراحی برای اصلاح عیوب انکساری چشم محسوب میشوند. این روش ها برای درمان مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم مورد استفاده قرار می گیرند.
قرنیه لایه شفاف بیرونی چشم است که نور را متمرکز نموده و باعث می شود که شما اجسام را به وضوح ببینید. در این دو روش از لیزر برای تغییر شکل قرنیه استفاده می شود ولی نحوه بکارگیری لیزر در این روش ها کمی متفاوت است.
در روش لیزیک یک فلپ (لایه) نازک در قرنیه ایجاد می شود. در روش پی آر کی لایه خارجی قرنیه برداشته می شود که این لایه مجددا با گذشت زمان رشد می کند.
این دو روش دارای مزایا و معایبی هستند. در مورد اینکه کدام روش برای شما مناسب است با چشم پزشک خود مشورت کنید.
انجام عمل جراحی لیزیک چشم
عمل پی آر کی چگونه انجام می شود؟
عمل پی آر کی در یک مرکز جراحی سرپایی انجام می شود. ابتدا پزشک متخصص چشم از قطره ای برای بی حس کردن چشم شما استفاده می کند. همچنین یک نگهدارنده مخصوص پلک بر روی چشم شما قرار می دهد تا پلک نزنید. جراح با استفاده از تیغ، لیزر، برس یا مایع پایه الکل لایه فوقانی قرنیه را برمی دارد. سپس وی از لیزر برای تغییر شکل قرنیه شما استفاده خواهدکرد.عمل پی آر کی برای هر دو چشم حدود ۱۵ دقیقه طول می کشد.
عمل لیزیک چگونه انجام می شود؟
عمل لیزیک در مطب چشم پزشک یا در مرکز جراحی سرپایی انجام می شود. ابتدا پزشک چشم شما را با استفاده از قطره تمیز و بی حس می کند.
جراح دستگاهی را روی چشم شما قرار می دهد تا از پلک زدن جلوگیری کند. برای ثابت نگه داشتن چشم، وی یک حلقه مکش روی چشم شما قرار می دهد. شما کمی احساس فشار می کنید و دید شما برای مدت کوتاهی تاریک می شود.
سپس جراح از یک لیزر یا یک دستگاه موسوم به میکروکراتوم برای برش یک فلپ نازک در قرنیه شما استفاده خواهد کرد. وی قرنیه شما را با استفاده از لیزر شکل داده و سپس فلپ را در جای خود قرار میدهد. درزهای فلپ پس از بهبودی بسته می شوند.
عمل لیزیک برای هر دو چشم کمتر از ۳۰ دقیقه طول می کشد.
معاینات قبل از عمل، آمادگی برای عمل
متخصص چشم پزشک قبل از عمل چشم های شما را معاینه نموده و بینایی شما را بررسی می کند. همچنین قرنیه و مردمک چشم شما را اندازه می گیرد.
ممکن است بخواهید از یک روز تا چند هفته قبل از عمل، استفاده از لنزهای تماسی را متوقف کنید. بر اساس نوع لنزی که استفاده می کنید، پزشک به شما خواهد گفت که چه موقع باید استفاده از آن ها را متوقف نمایید.
در روز عمل جراحی از آرایش چشم یا کرم دور چشم استفاده نکنید. مطمئن شوید که پس از عمل وسیله نقلیه برای رساندن شما به خانه وجود داشته باشد زیرا خودتان نمی توانید رانندگی کنید.
عوارض جانبی
پی آر کی: چشم شما تا چند روز احساس درد یا خارش دارد. همچنین ممکن است شب هنگام در اطراف چراغ ها شاهد هاله باشید. این مشکلات در صورت وجود دوام زیادی ندارند. متخصص چشم پزشک به شما خواهد گفت که چگونه این مشکلات را مدیریت کنید.
عوارض جانبی جدیتر مانند عفونت، تار شدن دید و زخم شدن قرنیه، یا از دست دادن بینایی بسیار نادر هستند.
لیزیک: ممکن است احساس درد، خارش یا سوزش در چشم خود داشته باشید یا دید شما برای چند روز تار باشد. سایر عوارض جانبی احتمالی که به ندرت رخ میدهند عبارت اند از:
- تابش خیره کننده و هاله در اطراف منابع نوری در هنگام شب
- حساسیت به نور
- لکه های قرمز در چشم
احتمال بسیار کمی وجود دارد که پس از عمل لیزیک به عفونت چشم مبتلا شوید یا بینایی خود را از دست دهید، که این مورد بسیار نادر است.
بهبودی پس از عمل
پس از عمل پی آر کی، یک لنز تماسی درمانی در چشم خود خواهید داشت. این لنز از چشم شما محافظت نموده و به بهبودی آن کمک می کند.
لازم است که دستکم یک هفته پس از عمل پی آر کی یا لیزیک از انجام فعالیت سنگین خودداری کنید. چشمان خود را نمالید. این کار می تواند به قرنیه شما آسیب برساند. تا زمان دستور پزشک از عینک آفتابی استفاده کنید. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند قرنیه شما را زخم نموده و مشکلات بینایی ایجاد کند.
بهبودی پس از عمل لیزیک سریعتر است. بسیاری از افراد می توانند ظرف چند ساعت دید واضحی داشته باشند. داشتن دید واضح پس از عمل پی آر کی ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد.
چشم انداز
لیزیک و پی آر کی به یک اندازه ایمن هستند و هر دو به خوبی جواب می دهند. تقریبا ۹ نفر از هر ۱۰ نفری که تحت درمان با یکی از این روش ها قرار می گیرند، پس از عمل به دید ۲۰/۲۰ یا بهتر دست می یابند و نیازی به عینک یا لنز ندارند.
دیدگاه خود را بنویسید